Isabel

              Over mij

Isabel

Hoe het allemaal begon...

Toen ik een klein meisje was, wist ik al dat ik met jongeren wilde werken. In de loop van jaren die volgden was dat idee flink op de achtergrond geraakt. Door traumatische ervaringen in mijn kindertijd en doordat ik veel op mezelf aangewezen was, raakte ik behoorlijk met mezelf in de knoop in de puberteit. Met leeftijdsgenoten op straat, voelde ik me voor het eerst verbonden met anderen en me eindelijk niet meer alleen. De problemen werden steeds erger en groter, tot het me niet meer lukte om mijn school af te maken. Ik werd dwars, opstandig, agressief, somber en lusteloos. Pas een hele lange tijd later, toen ik volwassen was en toen mijn oudste zoons 2 jaar werden, pakte ik de draad wat school betreft weer op. Jammer, want dat had veel eerder gekund. Mits ik de juiste hulp had gehad, wanneer ik het het meest nodig had. In de puberteit.
Isabel

Wat ik nodig had

Het had een stuk gemakkelijker gekund. Ondanks dat ik opstandig, dwars was en veel had meegemaakt, verlangde ik van binnen naar grenzen. Iets in mij verlangde naar iemand die me weghaalde van de plekken op straat en in de stad waar ik niet hoorde te zijn. Elk moment voelde ik ook wel dat het niet oké was dat ik 's nachts wegbleef of constant met mijn moeder ruzie maakte. Maar ik liet het gebeuren en bleef het doen.

Hoe het verder ging...

Mijn moeder kreeg het niet voor elkaar om mij te begrenzen. Uiteindelijk kreeg ik een vriend en ging ik het huis uit. Ik was toen nog maar 17 jaar en nog veel te jong. Ook toen kon ik het nog niet aan om op mijn eigen benen te staan en heb ik nog een hoop domme dingen gedaan, omdat ik me zo ontzettend eenzaam voelde. Ik snapte niet waar het vandaan kwam en gaf overal mezelf de schuld van. 

Praktijk foto

Mijn passie

Omdat ik zelf zo goed weet en heb ervaren wat ik heb gemist, ben ik vanaf de dag dat ik ben gaan werken op zoek gegaan naar wat ik zou kunnen betekenen voor jongeren. Toen ik jong was, heb ik zelf ervaren welke hulpverlening er absoluut niet hielp. Maar ik had nog niet direct een antwoord, wat dan wel. Deze zoektocht werd mijn passie. En toen ik door mijn werk met jongeren eindelijk begon te begrijpen wat dan wel, ben ik diep geraakt en gedreven om hier zoveel mogelijk van te delen via mijn praktijk.

Waar ik voor sta

Wat ik belangrijk vind is dat jongeren de juiste zorg en liefdevolle begrenzing krijgen van hun ouders of verzorgers. Want jij bent degene die het meest kan bereiken vanwege je enorme band en natuurlijk ook omdat je door je dagelijkse contact het meeste invloed hebt dan wie dan ook. (Ja, jij! Zelfs als dat nu niet zo voelt!) Een zelfbepalende jongere (zoals ik zelf ook was) brengt zichzelf dikwijls in de nesten door niet naar school te gaan, een grote bek te geven tegen docenten, veel te laat thuis te komen of op andere vlakken niet aanstuurbaar of aanspreekbaar te zijn. Je kind lijkt ingewikkeld, maar kan écht met de juiste begeleiding zonder enorme omweg (zoals die van mij) heel goed geholpen worden. Dat scheelt een hele hoop ellende in de toekomst. Wat ik graag wil, is ervoor zorgen dat jongeren, ondanks alle schade die er tot nu toe is aangericht, toch thuis kunnen blijven wonen, kunnen leren genieten van hun leven en zich veilig kunnen ontwikkelen met behulp van hun ouders. Ook de jongeren die heel zelfbepalend zijn, geen hulp willen of proberen om hulpverleners te manipuleren. En ook de jongeren die een of meerdere diagnoses hebben of misschien wel gaan krijgen in de toekomst.

Ik breng eerst met jou de basis in orde en dan zien we wel wat er overblijft. Ik kan jullie als therapeut met veel dingen helpen.

Hoe help ik jullie dan?

Natuurlijk help ik jullie niet alleen door mijn eigen ervaringen en werkervaring. Dat helpt natuurlijk wel! Alleen dat is natuurlijk niet genoeg. Ik heb een hele poos de tijd nodig gehad om mijn rommelige verleden te doorwerken en doorvoelen, zodat ik daar nu mijn kracht uit kan halen. Verder heb ik in de loop van tijd behoorlijk wat kennis opgedaan, tijdens mijn opleidingen tot specialistisch jongeren- en gezinstherapeut. Ik ben na mijn opleiding tot pedagogisch hulpverlener o.a. de gestalttherapie opleiding gaan doen (vorm van psychosociale therapie) en een EMDR opleiding. Ik ben nu geaccrediteerd gestalttherapeut die bevoegd is om met jongeren te werken. Mijn hulpverlening voldoet aan strenge eisen die gesteld zijn door de beroepsvereniging, de koepel RBCZ en het SKJ. Hierdoor wordt mijn hulp ook deels vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Als bepaald gedrag aangstuurd wordt door trauma, of je voelt je getraumatiseerd door de gebeurtenissen in je gezin (of een andere gebeurtenis), dan kan ik jullie ook helpen door middel van EMDR behandeling.
Isabel

Even wat andere weetjes

Als je me zou kennen, dan zou je weten dat...

  • Ik de kriebels krijg van ongelijkwaardigheid
  • Je me wakker kan maken voor een speciaal koffie met slagroom en karamel
  • Ik gek ben op dieren. Vooral mijn lieve hond, Thiago
  • Ik elke ochtend om 5:00 opsta om mijn yoga practice te doen (omdat ik anders een stuk minder gezellig ben)
  • Ik het heerlijk vind om tijd door te brengen met mijn gezin, terrasjes te pakken of uit eten te gaan
  • Ik spelletjes spelen op zaterdagavond het allerleukste moment vind van de week 

Wil je graag aan de slag met je kind of jezelf? Laat het me dan snel weten!