EMDR

Trauma Therapie Traject Breakthrough

Voor jongeren die in hun dagelijks leven last hebben van traumatische ervaringen

Lichter

Direct verlichting

helpt je klachten direct verzachten door gebruik van o.a. EMDR

Snel

Snel resultaat

Na enkele sessies al zichtbaar, voelbaar en blijvend resultaat

Geen wachtlijst

Geen wachtlijst

Start buiten schoolvakanties altijd binnen 5 werkdagen

Trauma of niet?

Een wisselende emotionele stemming bij jongeren is normaal. Maar als het te zwaar word of opstandigheid onhandelbaar, ligt er vaak toch iets meer onder. Soms zijn er dingen gebeurd die niet goed verwerkt zijn en daarom zich constant onbewust herhalen in het hoofd van je kind in de vorm van allerlei chaotische gedachtes. Ook in het lichaam kunnen zich allerlei gevoelens en sensaties opdringen die het leven best ingewikkeld kunnen maken. Je kind zoekt allerlei manieren om er vanaf te komen. Maar vaak nog heel onhandig en zonder succes, met veel frustraties of verdriet als gevolg. Misschien herken je in onderstaande voorbeelden wel iets, wat allemaal uitingen zijn van onverwerkt trauma. Natuurlijk kan het bij jouw kind anders zijn. Heb je hier vragen over? Bel of mail me dan gerust eens.

Trauma

Herkenbaar?

Het is weer zover. Het ging helemaal nergens over. Je ziet hoe de woede oploopt bij je zoon. Hoe redt je je hier nou weer uit, zonder dat hij de boel bij elkaar schreeuwt, iets naar je hoofd smijt of door gaat met de onderhuidse en pijnlijke opmerkingen? Als je hem zo ziet, voel je je schuldig, machteloos en woedend tegelijk. Hij is zo respectloos. Uiteindelijk wint je woede het van je empatisch vermogen en schreeuw je terug. Je weet dat je het eigenlijk anders moet doen, want hij heeft zo ontzettend veel meegemaakt. En zo... zo wordt het alleen maar erger...


Het is al laat en je dochter komt weer binnen in je slaapkamer. Ze heeft buikpijn en kan niet slapen. Steeds weer ligt ze wakker en te piekeren over school. Ze voelt zich nergens bij horen en voelt zich ontzettend eenzaam en zelfs angstig. Ze heeft er eigenlijk geen zin meer in. Het lijkt wel net als toen ze nog op de basisschool zat. Toen werd ze enorm gepest. Maar nu is dat niet meer aan de orde. Maar haar gevoel blijft en lijkt zelfs steeds erger te worden. 


Je zoon komt naar je toe met een overweldigend verhaal over oorlogsgebieden en alles wat daar gebeurd. Hij lijkt er wel gefixeerd op. Hij blijft maar informatie lezen en nu zit hij naast je in geuren en kleuren te vertellen hoeveel mensen er waar zijn vermoord en met welk wapen. Je zit er eigenlijk niet op te wachten en wil graag dat hij wat positiever denkt. Je zegt maar gauw dat het leven ook mooie kanten heeft. Je zoon kijkt op alsof hij water ziet branden. "Jij bent echt egoïstisch", zegt hij en loopt naar zijn kamer. Je maakt je ontzettend veel zorgen over zijn bijna obsessieve interesse naar vreselijk nieuws.

Traumatische ervaring

Misschien herken je dit wel...

Je zoon komt met veel lawaai het huis binnenvallen. Je schrikt je rot. "Wat is er gebeurd?",  vraag je ongerust. Tijdens het zware ademenen door vertelt hij hoe hij van zijn werk naar huis liep en ineens werd overvallen door een drukkend en benauwd gevoel op zijn borst. Je kijkt hem eens even goed aan en ziet dat hij lijkbleek is. Het doet je denken aan die keer dat hij uit het niets door twee jongens op straat is geslagen. Toen kwam hij net zo thuis... alleen is er nu niets heftigs gebeurd.

Je vraagt er naar, maar hij heeft geen idee of dat er wat mee te maken heeft. Dat is inmiddels toch al even terug?


Het is inmiddels al 19:00 en je hebt niets van je dochter gehoord. Ze is 14 jaar en wordt steeds opstandiger. Je had haar nog zo gezegd dat ze op tijd thuis moest zijn om te eten, maar je wist vanbinnen al dat dat eigenlijk geen zin had. Na ongeveer 9x bellen en geen antwoord raak je nu toch echt lichtelijk in paniek. Waar is die meid toch? Er zal toch niets gebeurd zijn? Om 20:00 komt ze doodleuk binnenvallen en doet alsof er niets aan de hand is. Je probeert er iets van te zeggen, maar je krijgt meteen een hele vocubalaire over je heen met scheldwoorden waar je nog nooit van gehoord hebt. Waar is het toch mis gegaan?


Je kind komt thuis van school en vertelt dat hij tijdens het oversteken bijna is aangereden door een rode personenauto. De auto reed veel te hard, vloog uit de bocht en kwam tegen een boom tot stilstand. Hij kon zien hoe de bestuurder tegen de voorruit klapte en hoe het bloed over zijn gezicht stroomde. De volgende nachten kan hij er niet van slapen. Het beeld staat als ware op zijn netvlies gebrand. Hij kan zich niet meer concentreren op school en voelt zich de hele dag gespannen. In een klap is je kind veranderd van een open vrolijke puber, naar een zorgelijke jongen.

Traject Breakthrough helpt jouw kind verder

Trauma traject BT

Na het volgen van dit traject

 • Komt 's je kind nachts weer aan rust toe
 • Ervaart het rust in het hoofd
 • Gaat je kind voor hem/haar spannende situaties zelfverzekerd aan
 • Ervaart je kind moed en kracht ten opzichte van gebeurtenissen
 • Concentreert hij/zij zich beter 
 • Zit je kind lekker in zijn/haar vel
 • Heeft het meer vertrouwen in zichzelf en anderen
 • Neemt je kind zelf regie over zijn/haar eigen leven
 • Heeft je kind zichtbaar meer energie

Traject Breakthrough ziet er zo uit!

1 op 1 gesprekken

Trauma Therapie

Het traject bestaat uit 5 1-op-1 sessies traumatherapie (waaronder EMDR) gericht op het doorbreken van patronen

Online

Online materialen

Jongeren krijgen naar behoefte online oefeningen mee om thuis op terug te vallen

Contact

Contact

Via What's App is de therapeut tussendoor bereikbaar voor jongeren voor het stellen van vragen
EMDR
€ 595,-

Trauma Therapie Traject Breakthrough

 • Snel resultaat
 • Geen wachtlijst
 • Betalen in termijnen mogelijk
 • RBCZ geregistreerde therapeut
 • Wetenschappelijk bewezen aanpak (EMDR)
 • Is er tijdens de intake geen klik? Krijg dan 90% van het aankoopbedrag weer terug!