Angst en Paniek

Be Brave

Een traject voor jongeren die last hebben van angst of paniekaanvallen

Moed

Je kind ontwikkelt moed

De klachten worden voor je kind te hanteren of verdwijnen helemaal

Draagkracht

Draagkracht

Jouw kind voelt zich krachtiger en leert omgaan met zijn gevoelens en emoties
Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen

Je kind gaat meer flexibel om met de uitdagingen in zijn/haar leven

Hoe gaat het met jouw kind?

Angst en paniek zijn overweldigende ervaringen. Meestal ervaart degene die angstig is of een paniekaanval heeft, een ultieme vorm van controleverlies. Dat is heel heftig. In eerste instantie is er hetgene waar je kind bang voor is, maar daarbij komt ook de angst voor de angst of de angst voor paniek. Dat is heel onhandig, want juist door deze angst voor angst en paniek, worden de klachten vaak nog erger dan ze oorspronkelijk waren. Lees hieronder eens verder. MIsschien herken je er wat in. Wil je liever graag meteen hulp voor je kind? Neem dan hier contact op!
Angst en paniek

Is dit wat jouw kind doet?

Je schiet helemaal vol als je je dochter in tranen ziet. Ze studeert al dagen achter elkaar, maar niets komt aan of blijft hangen. Ze is zo bang dat ze het schooljaar nooit goed kan afronden dat ze compleet in paniek raakt. Tijdens het hyperventileren staart ze voor zich uit. Je probeert haar te kalmeren, maar het lijkt net of je haar niet meer kan bereiken. Je weet inmiddels dat het ook weer over gaat, maar het is zo heftig om te zien en vermoeiend voor haar. Je hart breekt, maar je weet niet wat je voor haar kan doen.


In de winkel vraag je aan je dochter of ze even aan een medewerker wil vragen of  er nog aardbeien zijn. Je dochter kijkt je aan, maar blijft rotsvast staan. Ze fluistert dat ze dat echt niet durft, omdat ze ervan overtuigd is dat ze niet uit haar woorden komt. Je vraagt je af of ze het ooit alleen gaat redden zo. Ze is eigenlijk heel sociaal, maar zij zelf is er stevig van overtuigd dat ze het allemaal niet kan en dat ze dom overkomt. In haar sociale contacten wordt het ook steeds moeilijker. Elke dag zie je je dochter meer vereenzamen. Je voelt je compleet machteloos.

jongeren en angst

Of lijkt het hier meer op?

Als je na je werk gaat kijken op je zoon zijn kamer, zit hij overeind op zijn bed met zijn laptop. Na even doorvragen vertelt hij dat hij op zijn werk is ingeroosterd in het weekend dat hij naar een vriend toe wilde gaan en dat hij baalt dat dat nu niet door kan gaan. Omdat hij er speciaal vrij voor heeft gevraagd, adviseer je hem om het er nog over te hebben op het werk. Dat wil hij beslist niet, omdat hij bang is dan stom of zwak over te komen. Als je aandringt wordt hij enorm kwaad. Je maakt je hier zorgen om, omdat hij zich heel vaak aanpast aan anderen, omdat hij zich continu zorgen maakt over wat anderen van hem denken. Het lukt hem niet voor zichzelf te zorgen en dat put hem compleet uit.

's avonds laat is je zoon nog steeds wakker. Na het staren naar zijn beeldscherm poetst hij netjes zijn tanden en maakt hij zich klaar om te gaan slapen. Wel doet hij eerst zijn oortjes in. Dat is een standaard ritueel, anders piekert hij zich helemaal gek over alles wat er de volgende dag allemaal zou kunnen gebeuren en allerlei andere dingen die de afgelopen dagen gebeurd zijn. Met zijn oortjes in blijft hij wat rustiger, denkt hij. Je hebt al aardig met hem meegedacht. Vanalles op internet gezocht, maar niets helpt. Het piekeren is zo vreselijk overheersend. Het houdt hem klaar wakker en je merkt dat hij zich langzaam aan steeds meer terugtrekt en zijn stemming behoorlijk achteruit gaat.

Traject Be Brave helpt jouw kind angst en paniek te doorbreken!

Traject Be Brave

Traject Be Brave helpt jouw kind

 • De regie nemen over zijn gedachten en gevoelens
 • Zichzelf te kalmeren
 • In rust in slaap komen en uitgerust wakker worden
 • Paniekpatronen te doorbreken
 • Voor zichzelf op te komen
 • Rust in het hoofd te creëren
 • Beter te concentreren
 • Zijn grenzen te bewaken
 • Zeker te worden van zichzelf
Man

Eindelijk is mijn zoon bij een goede therapeut terecht gekomen. We zijn nog niet klaar maar ik zie hem steeds meer opknappen. 

N. Vader van V (14 jaar)
Jongere
797,-

Traject Be Brave

 • Razendsnelle hulp
 • Laagdrempelig voor jongeren
 • Gecertificeerde therapeut bij RBCZ voor vrije zorgkeuze
 • 8 sessies, inhoud op maat gemaakt
 • In termijnen betalen mogelijk
Is er tijdens de intake geen klik? Krijg dan 90% van het aankoopbedrag weer terug!